Wist je dat veel mensen teleurstellende ervaringen hebben met internet daten? Op de dansvloer leer je pas echt iemand kennen. Ben jij ook alleen? Kom naar een gezellig danscafé of feestavond en je leert echte nieuwe vrienden kennen.

——————

Wist je dat je ons ook kan inhuren voor jouw privé dansfeestje thuis of op jouw feestlocatie? Vraag eens naar de mogelijkheden.

——————

Wist je dat wij dansles organiseren als voorbereiding op een bruiloftsfeest? Maak het feest onvergetelijk en laat de avondgasten een dansles volgen. Of reserveer onze ervaren club DJ voor een onvergetelijk  feest. Vraag naar de mogelijkheden.

——————

Wist je dat wij op verzoek een Zumba Gold rolstoel dansprogramma kunnen organiseren voor dansliefhebbers met een lichamelijke beperking? Wij hebben een speciaal dansprogramma voor in de stoel. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een sessie op uw locatie.

——————

Wist je dat dansen gelukkig maakt en goed is voor je uithoudingsvermogen, coördinatie, geheugen, gewicht, bloeddruk en botten? Met dansen kun je snelheid trainen. Je reageert namelijk op de ritmes. Je traint ook je uithoudingsvermogen. Wanneer je een avondje gaat dansen, beweeg je al snel twee uur op de vloer. Daarnaast train je gevoel voor timing. Een danser verbrandt evenveel kilocalorieën als iemand die wandelt, zwemt of fietst. Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan jogging. Positief is ook, dat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Maar dat is alleen maar positief, omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie. De zijdelingse bewegingen die je met dansen maakt, versterken je scheenbeen, kuitbeen, en dijbeenbot. Ouderen die regelmatig dansen, hebben minder last van osteoporose. Onderzoekers van de University of Sydney ontdekten dat dansers sneller een vaste partner vinden.

Door: Tessa van den Berg 17-03-2010     

 

Diverse links:

 

In Schoonhoven bij Stichting Het Bastion kun je stijldansen op de maandelijkse dansavonden. Kijk voor alle maandelijkse dansavonden op  http://www.hetbastion.com/

Ook De Dansalon organiseert dansavonden http://www.de-danssalon.nl/

Kijk op de facebook pagina van meervoudig danskampioenen Floris van Wilgenburg en Tanja Simone Overduin. Zij verzorgen dansdemonstraties en lectures.

De Site van Garreth en Marie-Louise. Zij verzorgen Ballroom en Latin-American dans demonstraties. Tevens zijn zij lecture docenten voor het stijldansen.    http://www.amsterdam-dancers.com/

Op deze site kun je, behalve de dansavonden van Promenade, ook de agenda zien van andere dansavonden. http://www.avondjedansen.nl/avondjedansen/

Dit is de officiële site van Zumba®. Alle informatie over alles wat met zumba te maken heeft kun je hier vinden.  http://www.zumba.com/us/

Site met alles over stijldansen. http://stijldansen.startkabel.nl/

Dit is de site van Rob en Patricia. Dit is hun webwinkel in dansbenodigdheden. http://www.danceway.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home      Dansles     Rock ’n Roll      Zumba®      Dansavonden  Single Dansles       

 

Zumba® Fitness      Zumba® Gold      Overig    Vacatures      Locatie en Contact